پردازنده‌های نسل ۱۵ اینتل از فناوری Hyper-threading پشتیبانی نمی‌کنند

به نظرمی‌رسد تراشه‌های نسل پانزدهمی اینتل Arrow Lake از فناوری Hyper-threading و استاندارد DDR4 پشتیبانی نمی‌کنند. در ادامه با گیماتک همراه باشید.

پردازنده‌های نسل پانزدهمی Arrow Lake اینتل برای عرضه تا اواخر سال ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی شده‌اند. آنطور که اعلام شده است، قرار است به اولین سری از محصولات این شرکت تبدیل شوند که همه به هسته‌های شتاب‌دهنده هوش مصنوعی مجهز می‌شوند.

ارتقاء به یک سیستم مجهز به تراشه‌های Arrow Lake به‌ معنی ارتقاء به یک پلتفرم جدید خواهد بود که از سوکت LGA-1851 استفاده می‌کند. اکنون منبع چینی Golden Pig که سابقه خوبی در افشای اطلاعات غیر رسمی مرتبط با محصولات شرکت اینتل دارد، یک‌بار دیگر تأیید کرده است که در این نسل خبری از پشتیبانی از حافظه‌های DDR4 نیست.

پست اخیر این کاربر در انجمن Bilibili یادآور مشخصات فنی پردازنده‌های Arrow Lake نیز خواهد بود که تاکنون کم‌و‌بیش قطعی شدند. در این پست به برخی از شایعات مطرح‌شده درخصوص توسعه نسل پانزدهم فناوری هسته‌های Core اینتل نیز پاسخ داده شد که این ادعاها را رد می‌کند.

در عوض باید از نسل جدید انتظار به‌کارگیری سبگ نام‌گذاری هسته‌های Core Ultra 200 را داشت که اینتل آن را نسل دوم هسته‌های پردازشی Core Ultra نامیده است.

این منبع تأکید می‌کند که در این نسل از فناوری Hyper-Threading خبری نیست. فناوری Hyper-Threading که بیش از ۲۰ سال پیش و با رونمایی از تراشه‌های تک هسته‌ای Xeon و پنتیوم توسط اینتل معرفی شد، در عمل هر هسته CPU را به دو هسته مجازی تحت عنوان Thread تقسیم می‌کند.

در واقع Hyper-threading ترفندی است که توسط CPU برای وادارکردن سیستم‌عامل به تشخیص وجود یک پردازنده با هسته اضافی (هسته منطقی) درکنار هسته فیزیکی انجام می‌شود و از این طریق عملکرد CPU افزایش می‌یابد.

از نظر گرافیکی هم باید گفت که Golden Pig ادعا می‌کند که اینتل در پردازنده‌های Arrow Lake از حداکثر ۴ هسته Xe-Core استفاده خواهد کرد؛ درنتیجه گرافیک یکپارچه این تراشه‌ها نمی‌تواند به‌عنوان یک گرافیک Arc در نظر گرفته شود.

از نظر اینتل، هر گرافیک یکپارچه‌ای که کمتر از ۷ هسته Xe داشته باشد، به‌عنوان عضوی از سری Arc این شرکت در نظر گرفته نمی‌شود و با عنوان Intel Graphics نمایش داده خواهد شد.

سری دسکتاپ پردازنده‌های سری Arrow Lake با هسته‌های گرافیکی مبتنی‌بر معماری Xe-LPG عرضه می‌شوند و نسخه موبایل آن‌ها برای لپ‌تاپ‌ها نیز از معماری Xe-LPC+ استفاده خواهد کرد.

اطلاعات فاش‌شده از اینتل علاوه‌بر‌این شامل یک سری جزئیات درباره پردازنده‌های Arrow Lake-S نیز بودند که اول از همه به احتمال وجود پیکربندی تراشه‌ی ۸+۱۶+۱ هسته‌ای و پشتیبانی از حافظه‌های DDR5-6400 اشاره داشتند. همچنین گفته می‌شود که این تراشه‌ها از ۲۴ لاین PCIe شامل ۱۶ لاین PCIe 5.0 برای GPU و ۸ لاین دیگر برای درایوهای حافظه NVMe SSD پشتیبانی خواهند کرد.

شایعات حاکی از آن است که اینتل بعد از سری Arrow Lake به‌سراغ خانواده پردازنده‌های ارتقایافته Panther Lake و Beast Lake می‌رود که با سوکت LGA 1851 دسکتاپ معرفی خواهند شد. اینتل تاکنون توسعه پردازنده‌های Panther Lake را تأیید کرده که برای عرضه در اواخر سال ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی شده است.

این تراشه‌ها از هسته‌های عملکرد Cougar Cove بهره‌مند خواهند جست. این تراشه‌ها نیز شامل کانفیگ ۸+۳۲ هسته خواهند بود و از سی تا چهل درصد عملکرد تک‌رشته تا ۲۰ درصد بهبود عملکرد چند رشته در مقایسه با پردازنده‌های Arrow Lake-S را ارائه خواهند کرد.

 

 

منبع: Videocardz

 

 

 
بیشتر بخوانید :
GeForce GTX 1080 Ti، کارت گرافیک محبوب انویدیا ۷ ساله شد

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  بیشتر بخوانید: