اگر به بازار موبایل یا فروشگاههای اینترنتی مراجعه کنید، با عدم موجودی گوشیهای موتورولا روبرو خواهید شد. جستجو در اینترنت برای گوشیهای متعلق به این شرکت آمریکایی شما را به نتیجهای نخواهد رساند. برخی از فروشگاههای آنلاین پیام “کالایی با این مشخصات پیدا نشد” را نمایش میدهند و برخی دیگر همه مدلهای موتورولا را در حالت “ناموجود” نشان میدهند.
در بازارهای حضوری نیز این گوشیها یافت نمیشوند. به دلیل ممنوعیت واردات همه گوشیهای این برند، موتورولا در بازار ناموجود است. رئیس انجمن تلفن همراه ایران نیز اعلام کرده که پس از ممنوعیت واردات، مدتی است که ممنوعیت عرضه و فروش هم برای این گوشیها اعمال شده و حتی اگر فروشگاهها این گوشیها را موجود داشته باشند، اجازه فروش آنها را ندارند.
عبدالمهدی اسدی، رئیس انجمن تلفن همراه ایران، در این باره گفت: “به دلیل موضوع انفجار پیجرها در بیروت، واردات گوشیهای موتورولا به کشور ممنوع شده است. اخیراً علاوه بر ممنوعیت واردات، عرضه این گوشیها به بازار نیز ممنوع شده است.”
به گفته اسدی، با اعمال این ممنوعیتها، گوشیهای موتورولا در بازار موجود نیستند و عرضه آنها تخلف محسوب میشود. او افزود: “گوشیهای موتورولا که پیش از این وارد کشور شده و در فروشگاهها موجود بودند نیز دیگر اجازه فروش ندارند و از فروشگاهها جمعآوری شدهاند. به همین دلیل است که در فروشگاههای آنلاین نیز این گوشیها ناموجود هستند.”
به علت یکسان بودن تجهیزات به کار رفته در پیجرها و گوشیهای موتورولا، ممنوعیتی برای واردات و فروش این محصولات اعمال شده است. رضا حاجیپور در نامهای به رئیسجمهور و وزرای مختلف نوشت که نوع تجهیزات ارتباطی موتورولا در حادثه تروریستی لبنان استفاده شده و این تجهیزات دارای پروتکلها و کدگذاریهای اختصاصی هستند. وی تاکید کرد که همکاری این شرکت با رژیم صهیونیستی محرز است و محصولات موتورولا در صنایع حساس ایران مورد استفاده قرار میگیرند. او از وزارت ارتباطات و اطلاعات خواست تا از ورود این تجهیزات به ایران جلوگیری کنند.
همچنین حاجیپور خواستار بررسی دقیق تجهیزات ارتباطی موتورولا و جایگزینی آنها با تجهیزات امن دیگر شد. به دنبال این درخواست، رئیس انجمن تلفن همراه ایران اعلام کرد که با دستور نهادهای امنیتی و پیگیری وزارت صمت، علاوه بر واردات، عرضه و فروش این گوشیها نیز ممنوع شده است. به همین دلیل است که گوشیهای موتورولا در بازار و فروشگاههای آنلاین ناموجود هستند.
ارزش افزوده: این ممنوعیت نشاندهنده اهمیت امنیت و کنترل تجهیزات ارتباطی در کشور است. همچنین بیانگر این است که همکاریهای بینالمللی و نظارت دقیق بر واردات محصولات میتواند تاثیرات زیادی بر امنیت ملی داشته باشد. این اقدام نشان میدهد که کشورها میتوانند از طریق مدیریت دقیق واردات، از دسترسی به تجهیزات مشکوک و ناامن جلوگیری کنند و امنیت خود را تقویت کنند.
تولید محتوا کاری بسیار دشوار و زمانبر است. تیم ما برای جبران هزینهها و جهت پرداخت هزینه دستمزد تولیدکنندگان کانتنت نیاز به حمایت کاربران عزیز دارد. شما میتوانید جهت حمایت مالی از گیماتک از طریق لینک حامی باش ما به حمایت ریالی و یا ارزی سایت و تولیدکنندگان محتوای گیمینگ بپردازید.