کارت گرافیک GeForce RTX 5090D، که به منظور مقابله با تحریمهای صادرات به چین طراحی شده، تأییدیههای لازم را دریافت کرد.
حساب توییتری MEGAsizeGPU به صورت غیرمعمولی لوگوی کارتهای گرافیک سری GeForce RTX 50 را فاش کرده که در میان آنها، RTX 5090D نیز به چشم میخورد؛ نسخهای ویژه از کارت گرافیک پرچمدار RTX 5090 که برای دور زدن محدودیتهای صادراتی به چین در نظر گرفته شده است. این اولینبار است که نام کارت گرافیک پرچمدار RTX 5090 و نسخه انحصاری آن برای بازار چین به تأیید میرسد.
سال گذشته، پس از تصویب تحریم صادرات کارتهای گرافیک رده بالای انویدیا با قابلیتهای بالای پردازش هوش مصنوعی به چین، کارتهای گرافیک سری RTX 40D و به ویژه RTX 4090D معرفی شدند. این نسخههای انحصاری با تعداد هستههای کمتر و توان مصرفی پایینتر، توان محدودتری نسبت به نسخههای استاندارد داشتند و قابلیت اورکلاک را نیز نداشتند. با این حال، کاربران چینی با وجود محدودیتهای اعمال شده، توانستند برخی نسخههای RTX 4090D را به سطح عملکرد نسخه استاندارد RTX 4090 برسانند.
با توجه به تجربه موفق انویدیا در نسل قبل، احتمالاً شرایط مشابهی برای سری RTX 50D نیز برقرار خواهد بود. حساب توییتری MEGAsizeGPU که سابقه افشای بستهبندی و لیبل محصولات سختافزاری را دارد، لوگویی از کارت گرافیک RTX 5090D منتشر کرده است. براساس گزارش Videocardz، سال ۲۰۲۴ در تقویم چینی سال اژدها بود و پسوند Dragon نیز به همین دلیل به نام RTX 4090D اضافه شد. با توجه به اینکه سال جاری در تقویم چینی در تاریخ ۲۸ ژانویه به پایان میرسد، احتمال عرضه این GPU پیش از این تاریخ وجود دارد.
هنوز هیچ نشانهای از وجود کارت گرافیک RTX 5080D در میان محصولات جدید انویدیا مشاهده نشده است. اما با توجه به سطح عملکرد نسخه اصلی این GPU، احتمال میرود کارت گرافیک RTX 5080 نیز نسخه ویژهی D برای بازار چین داشته باشد. لازم به ذکر است که محدودیتهای صادراتی تنها به چین محدود نمیشوند و کشورهای دیگری مانند عربستان سعودی، امارات و ویتنام را نیز شامل میشود.
به دلیل تحریمها، بسیاری از شرکتهای تولید کننده مجبور به انتقال کارخانههای خود از چین شدهاند. بهطور مثال، شرکت ZOTAK دفتر مرکزی خود را از هنک کنگ به سنگاپور منتقل کرده است و خطوط تولید کارت گرافیک این شرکت در اندونزی واقع شده است. با این حال، همچنان تولید کارتهای گرافیک یک چالش در بازار جهانی باقی مانده است، زیرا بسیاری از این محصولات همچنان در چین تولید میشوند.
تولید محتوا کاری بسیار دشوار و زمانبر است. تیم ما برای جبران هزینهها و جهت پرداخت هزینه دستمزد تولیدکنندگان کانتنت نیاز به حمایت کاربران عزیز دارد. شما میتوانید جهت حمایت مالی از گیماتک از طریق لینک حامی باش ما به حمایت ریالی و یا ارزی سایت و تولیدکنندگان محتوای گیمینگ بپردازید.